Zoeken naar lening bouwgrond

lening bouwgrond
HypoSmart Uw situatie ik koop een bouwgrond.
descr home
Bouwgrondlening hoeveel kan ik lenen voor een stuk bouwgrond? Rekening.be.
Vandaag de dag is bouwgrond namelijk erg duur en moet je alleen al voor de financiering daarvan bijna een lening aangaan. Een lening afsluiten om een stuk bouwgrond te financieren kan op twee verschillende manieren. je sluit een lening op afbetaling af. je gaat een hypothecair krediet aan. Voordelen van een bouwgrondlening op afbetaling. Een lening op afbetaling voor de financiering van bouwgrond heeft als voordelen dat een hypothecaire inschrijving niet nodig is als waarborg voor de kredietverstrekker en de leenkosten minder hoog zijn dan bij een hypotheek. Bij de hypothecaire lening hypotheek zal een kredietverstrekker wel om een waarborg vragen en dien je bovendien ook nog de kosten voor een notaris dienen te betalen.
Aftrekken hypothecaire lening voor bouwgrond? JuridischForum.be.
Aftrekken hypothecaire lening voor bouwgrond? 1 6 jaar 6 maand geleden 30 jun 2010 2322. Ik weet dat je in principe geen belastingsvoordeel hebt bij een hypothecaire lening enkel voor een bouwgrond. Maar wij hebben toch een fiscaal betalingsattest gekregen om het te kunnen aftrekken van de belastingen. Wie weet nu hoe het precies in elkaar zit? Hoe weet de belastingsdienst in godsnaam waar die lening voor dient? En hangt het niet ook een beetje af of je vlak daarna toch aan de bouw van je huis bent begonnen. er staat me nog iets bij dat het dan binnen de 2 jaren af moet zijn voor een verhoogde belastingsaftrek. ik weet wel iets maar niet hoe het nu precies zit.
Woning Finance.
Ik ga een lening aan voor de aankoop van een bouwgrond waarop ik in een later jaar mijn enige en eigen woning zal bouwen. Geven de bestedingen van deze lening recht op de belastingvermindering voor enige en eigen woning? De interesten van deze lening kunnen hoogstens in aanmerking komen voor de interestaftrek. Ik koop in 2012 een bouwgrond waarop ik mijn enige en eigen woning bouw. Ik ga in de loop van 2012 één hypothecaire lening aan die de aankoop van de grond en het bouwen van de woning financiert.
Renteopdevoet.be Forum Lening bouwgrond woning?
door Crowns op zaterdag 15 december 2012 1953. Beste Via via hier terecht gekomen en ik zou graag enkele meningen horen over het volgende Enkele maanden geleden hebben mijn vriendin en ik een stuk grond gekocht. Intussen hebben we ons droomhuis laten uittekenen. We hadden een bepaald budget voor ogen 250 000 grond bouw nu blijkt dat we ons huis ongeveer een 20 000 meer nodig gaan hebben.
Lening voor je huis of renovatie gepland? KBC Bank Verzekering.
Neem een hypothecaire lening of een renovatielening. Ontdek in de simulatie hoeveel je kunt lenen. Ook voor terras of tuin. Bekijk ons aanbod.
Grond kopen en lenen om iets later huis te bouwen Bouwinfo.
Het is dus niet omdat deze lening vandaag aftrekbaar is dat ze dat tegen eind 2014 nog zal zijn met exact dezelfde voorwaarden. een lening voor bouwgrond is nu OOK NIET aftrekbaar. @TS waarom mag woning niet kleiner dan 200 mÂ? Geplaatst op 29-10-2013 182345. Voeg een andere quoty toe of reply now. Dat deze nu fiscaal aftrekbaar is. Op termijn verschuift deze bevoegdheid van de federale naar de gewestregering in principe op 1/1/2014. Wat de Vlaamse regering zal doen met deze aftrekpost is nog koffiedik kijken.
Hypothecair lenen voor een bouwgrond? Livios.
Het voordeel is dat je de lening dan over een langere periode kan spreiden. Je kan dan voor de bouw het overbruggingskrediet aangaan of een tweede hypothecaire lening. Let wel een hypothecaire lening voor een bouwgrond geeft geen recht op belastingsvermindering op het terugbetaalde kapitaal noch op bijkomende intrestaftrek. Je hebt enkel recht op belastingsvermindering voor de eventueel betaalde premie van een schuldsaldoverzekering en de gewone intrestaftrek ten belope van het kadastraal inkomen. Wat betreft het overbruggingskrediet bestaan er 2 mogelijke systemen. Zowel de terugbetaling van het ontleende kapitaal als de terugbetaling van de totale intrest gebeurt op de eindvervaldag. De looptijd voor dit overbruggingskrediet is maximum 1 jaar. Het krediet moet echter wel vereffend worden zodra de nodige fondsen beschikbaar zijn.

Contacteer ons